Bent u onlangs aan het verbouwen geweest in uw woning en stoort u zich aan de grote hoeveelheid kabels die nu nog zichtbaar zijn? Dan doet u er goed aan om de bekabeling in uw woning netjes weg te werken. Voor het wegwerken van de kabels kunt u een elektricien in de armen nemen, maar u bent waarschijnlijk ook zelf wel in staat om het één en ander netjes weg te werken. Maar hoe kunt u de bekabeling in uw woning eigenlijk netjes wegwerken?

Kabelclips

Voor het wegwerken van elektra bestaan tal van verschillende manieren. Welke manier u kiest, hangt ervan af of u wilt dat de kabels straks al dan niet zichtbaar zijn. Wanneer u het niet erg vindt dat bijvoorbeeld de televisiekabel nog enigszins zichtbaar is, kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van kabelclips. Hiermee kunt u de betreffende kabel strak langs de plint bevestigen. Dit kost u niet veel tijd en moeite.

Achter de plint

Het merendeel van de Nederlanders kiest er echter voor om de bekabeling van de diverse elektra in een woning achter de plint of onder de grond weg te werken. Dit neemt iets meer tijd in beslag dan het gebruik van kabelclips, maar het resultaat is wel een stuk mooier. Indien uw woning holle plinten heeft, is het een kleine moeite om de kabels achter de plint te verwerken. Deze plint kunt u eenvoudig bevestigen met schroeven, spijkers of lijm. Wanneer u lijm gebruikt, is het lastiger om later meer kabels toe te voegen. Zaag de plinten op maat, verwerk de kabels erachter en zet ze vervolgens met lijm, spijkers of schroeven vast.

Andere methodes

Wanneer u nieuwe plinten gaat plaatsen, kunt u ook kiezen voor plinten met clips. Deze hebben meer ruimte voor het verwerken van elektra dan holle plinten die hierboven genoemd werden. Indien u al plinten heeft bevestigd en niet alles weer van de kant wilt trekken, kunt u ook gebruikmaken van zelfklevende kabelgoten. Daarnaast is het mogelijk om de elektra weg te werken middels een vloer- of wandgoot.

Schakel direct een elektricien in.