Waarschijnlijk heeft u binnen in uw woning de stroomvoorziening goed voor elkaar, maar hoe zit dat buiten? Steeds meer mensen willen buiten ook verlichting hebben en dat kan alleen wanneer de benodigde kabels naar uw tuin lopen. Indien deze kabels er niet liggen, moet u deze eerst aanleggen voordat u ook daadwerkelijk elektriciteit in uw tuin kunt gebruiken.

Kabeldoos

Wanneer er nog geen elektriciteit in uw tuin is aangelegd, moet u eerst de stroom van binnen deels naar buiten verplaatsen. Dit doet u door buiten een kabeldoos te bevestigen waar de elektrische kabels samenkomen. Een kabeldoos is bestand tegen water, waardoor u niet bang hoeft te zijn dat er kortsluiting ontstaat.

Kabels leggen

Om de elektriciteit vervolgens te verdelen over de rest van uw tuin, moet er natuurlijk een kabel aangelegd worden. Deze kabel kunt u niet ‘gewoon’ over de grond of het zand laten lopen, maar deze moet ingegraven worden. De grondkabel moet vanwege veiligheid op minimaal vijftig centimeter onder de grond worden aangelegd.

Elektriciteit aansluiten

Heeft u een kabeldoos aangesloten en de kabels naar de benodigde punten in uw tuin aangelegd? Dan kunt u beginnen met het aanleggen van bijvoorbeeld tuinverlichting. Lees bij het aansluiten van de verlichting altijd de gebruiksaanwijzing aandachtig door. Op deze manier weet u precies hoe u de verlichting moet plaatsen. Hierdoor loopt u niet het risico dat er na een paar dagen alsnog kortsluiting ontstaat en uw tuinverlichting niet meer werkt.

Elektricien inschakelen

Geen ervaring met het aanleggen van elektriciteit? Of lijkt het u gewoonweg te gevaarlijk om daar zelf mee aan de slag te gaan? Dan doet u er goed aan om een elektricien in te schakelen. Hij kan ervoor zorgen dat u binnen de kortste keren elektriciteit in uw tuin heeft liggen. Tevens bent u er op deze manier van verzekerd dat alles naar behoren is aangesloten en hierdoor wordt de kans op kortsluiting tot een minimum beperkt.

Schakel ons direct in.