Bent u uw woning flink aan het verbouwen? Mogelijk moet dan ook de meterkast verplaatst worden naar een nieuwe locatie. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de huidige ruimte van de meterkast een uitbreiding van een bepaalde ruimte onmogelijk maakt. Om uw woning toch uit te kunnen breiden en over stroom te blijven beschikken, doet u er dan ook goed aan om uw meterkast te verplaatsen naar een andere locatie in uw woning. Maar hoe gaat u eigenlijk te werk bij het verplaatsen van de meterkast?

Gevaarlijk werk

Heeft u regelmatig met elektriciteit gewerkt? Dat wil nog niet zeggen dat u ook in staat bent om uw meterkast te verplaatsen. Bij het verplaatsen van de meterkast komt namelijk heel wat meer kijken dan bijvoorbeeld bij het aansluiten van een stopcontact het geval is. In uw meterkast komt namelijk alle elektriciteit van uw woning samen, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Wanneer u niet of nauwelijks ervaring heeft met het verplaatsten van een meterkast, doet u er goed aan om niet zelf te gaan prutsen. Laat het werk in dat geval over aan een professionele elektricien.

Verkeerd aansluiten

Wanneer u toch zelf uw meterkast gaat verplaatsen, is het van belang dat u weet hoe u alles weer aan moet sluiten. Zo moet u de meterkast weer op nagenoeg dezelfde wijze aansluiten als op de oude locatie het geval was. Dit biedt echter nog geen garantie dat alles ook naar behoren is aangesloten. Weet dus waar u aan begint wanneer u zelf uw meterkast gaat verplaatsen.

Elektricien inschakelen

Om uw woning te voorzien van veilige elektra, doet u er dan ook goed aan om een elektricien in te schakelen. Hij kan de meterkast op een verantwoorde manier voor u verplaatsen. Doordat een elektricien dagelijks met elektra werkt, weet hij precies hoe hij te werk moet gaan. Hierdoor kan hij u garanderen dat uw meterkast na het verplaatsen ook weer op een verantwoorde manier aangesloten wordt.

Schakel direct een elektricien in.