Bij veel huizen in Nederland zit de schuur aan het huis vast en hier is dan ook al elektra aanwezig. Maar er zijn ook genoeg woningen met een vrijstaande schuur en daar wordt niet altijd standaard elektra aangelegd. Wanneer u bijvoorbeeld over elektrische fietsen beschikt, een elektrische garagedeur heeft of er een koelkast in uw schuur staat, is het wel zo makkelijk om elektriciteit te kunnen gebruiken. Wilt u stroom gebruiken in uw schuur? Dan is het noodzakelijk dat er hier ook stroompunten zijn. Is dit niet het geval? Dan moet u elektra aanleggen in de schuur. Hoe dit werkt, vertellen wij u in onderstaande tekst.

Leg de kabels aan

Voordat u stroom kunt gebruiken in uw schuur, moet u eerst de benodigde kabels aanleggen vanuit uw meterkast. Het is het makkelijkst om deze kabels ondergronds aan te leggen. Let er wel op dat u de grondkabel minimaal 60 centimeter onder de grond legt, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Boor een gat in de muur van de schuur om de kabel naar binnen te voeren. Tip: boor het gat schuin omhoog. In dat geval kan er namelijk geen water naar binnen lopen.

Plaats een lasdoos

Om de stroom via de grondkabel ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken, plaatst u een lasdoos in uw schuur. Sluit de grondkabel hier vervolgens op aan. Vervolgens legt u vanuit deze lasdoos de kabels aan om de overige elektrische apparaten in uw schuur van stroom te voorzien. Zorg er altijd voor dat de kabels beschermd worden door een PVC-buis. Tevens moet u alles op de juiste wijze aansluiten.

Hulptroepen inschakelen

Heeft u niet eerder elektriciteit aangelegd? Dan is het aanleggen van elektra in uw schuur mogelijk een lastige klus. Weet u niet zeker of u goed bezig bent? Schakel dan een elektricien in. Hierdoor weet u zeker dat de elektra in uw schuur op een veilige manier wordt aangesloten. Brandt u uw vingers liever niet zelf aan deze klus? Ook dan is een elektricien de man die u zoekt.

Schakel direct een elektricien in.