Wilt u ook in uw tuin over stroom beschikken? Dan moet u hier elektra aanleggen. Wanneer u elektra in uw tuin heeft, wordt het een stuk aantrekkelijker om meer tijd buiten door te brengen als het mooi weer is. Met stroom in uw tuin is het bijvoorbeeld mogelijk om een televisie op te hangen. Maar voordat u elektriciteit in uw tuin kunt gebruiken, moet u elektra aanleggen. Geen lastige klus, maar u moet wel weten hoe het werkt. Daarom leggen wij u hieronder precies uit hoe u zelf elektra in uw tuin aanlegt.

Leg een kabel van binnen naar buiten

Om buiten stroom te krijgen, legt u eerst een kabel van binnen naar buiten. Boor een gat in uw buitenmuur om de kabel doorheen te voeren. Plaats vervolgens een lasdoos vlak boven het geboorde gat. Laat de elektriciteitskabel van binnen via de onderzijde de lasdoos inlopen. Bevestig vervolgens de kabels op de juiste wijze in de lasdoos. Vanuit dit punt verspreidt u vervolgens de elektra over de rest van uw tuin.

Grondkabel leggen

Om lichtpunten en stopcontacten in uw tuin te bereiken, legt u een grondkabel naar deze elektriciteitspunten. Deze grondkabel moet op minimaal zestig centimeter onder de grond liggen. Plaatst u de kabel minder diep dan zestig centimeter? Bescherm deze dan met een kunststof buis. Leg de grondkabel altijd kronkelend door de sleuf en zorg ervoor dat de kabel niet strak staat.

Meerdere stroompunten

Wanneer u meerdere stroompunten in uw tuin heeft, moet u de grondkabel splitsen. Dit doet u met behulp van een grondkabeldoos. Zorg er altijd voor dat de verbinding waterdicht is om gevaarlijke situaties te voorkomen. In de grondkabeldoos verbindt u de installatiedraden en aardedraad met elkaar. Vul de doos vervolgens met kunsthars. Hierdoor ontstaat een waterdichte verbinding. Lijkt het u niet verstandig om de kabel zelf te splitsen of om überhaupt zelf elektra aan te leggen in uw tuin? Schakel dan een elektricien in om dit voor u op te knappen. Zo wordt de elektra in uw tuin op de juiste wijze aangesloten.

Schakel direct een elektricien in.