Bliksem is een bijzonder fenomeen dat vaak zorgt voor mooie plaatjes. Er zitten echter ook enkele nadelen aan de bliksem. Zo kan bliksem inslaan in uw woning en dat kan grote schade veroorzaken. In het ergste geval kan uw huis compleet afbranden wanneer de bliksem inslaat, maar het komt ook regelmatig voor dat een blikseminslag schade aan de elektriciteit en elektronica veroorzaakt. Is dit bij u het geval? Dan moet de boel hersteld worden. Maar hoe gaat u precies te werk bij het herstellen van elektriciteit en elektronica na een blikseminslag?

Kapotte apparaten

Wanneer de bliksem bij u is ingeslagen, bestaat de kans dat enkele elektrische apparaten niet meer naar behoren werken. Dit komt door de grote hoeveelheid spanning die de apparaten te verduren kregen tijdens de blikseminslag. Het apparaat is mogelijk stuk en moet vervangen worden. U kunt het natuurlijk ook laten repareren, maar bekijk wel eerst of dit financieel aantrekkelijker is dan het kopen van een nieuw apparaat.

Elektriciteit weg?

In sommige gevallen kan een blikseminslag ervoor zorgen dat u helemaal geen stroom meer heeft in uw woning. In dat geval is het niet aan te raden om zelf te gaan prutsen, want mogelijk staat de installatie nog onder spanning. Om het probleem te verhelpen, doet u er goed aan om een elektricien in te schakelen. Hij kan voor u kijken waar het probleem zit en kan het probleem waarschijnlijk ook zelf verhelpen. Door een elektricien in te schakelen weet u dat de elektriciteit in uw woning weer hersteld wordt en daarnaast loopt u zelf geen risico om een stroomschok te krijgen.

Schade aan elektronica voorkomen

Wilt u niet dat er elektrische apparaten sneuvelen door een blikseminslag? Dan doet u er goed aan om de stekkers van elektrische apparaten bij onweer zoveel mogelijk uit het stopcontact te halen. Hierdoor wordt de kans op kapotte apparaten een stuk kleiner, waardoor u mogelijk ook geen geld uit hoeft te geven aan een elektricien.

Schakel direct een elektricien in.