Met de feestdagen voor de deur is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het elektranetwerk binnen uw woning. U moet er immers niet aan denken, dat u tijdens deze koude en vooral donkere winterdagen zonder stroom komt te zitten. Er zijn verschillende aspecten waarop u kunt letten. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan de mogelijke overbelasting van groepen in de meterkast als gevolg van de feestverlichting in uw woning? De feestverlichting kan dermate veel stroom vragen, dat de groepen in de meterkast dit niet kunnen leveren. Als gevolg hiervan zal de groep waarop de feestverlichting aangesloten is, overbelast raken en een stroomstoring met zich meebrengen. Het domweg vervangen van de gesprongen stop heeft in zo’n geval geen effect.

Meterkast uitbreiden bij hoog energieverbruik

Het kan verstandig zijn om de meterkast uit te breiden met een extra groep, als u regelmatig een grootstroomverbruiker in huis wenst te gebruiken. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan de feestverlichting welk een hoog energieverbruik met zich meebrengt, maar ook aan een elektrisch kooktoestel of een jacuzzi. Dergelijke elektrische apparaten resulteren vrijwel altijd in een overbelasting van de groepenkast als u deze op een bestaande groep aansluit.

Onze elektriciens staan voor u klaar om de groepenkast van een extra groep te voorzien. Vaak is een dergelijke klus binnen een mum van tijd voor u uitgevoerd, waardoor een stroomstoring voortaan voorkomen kan worden. Ook kunnen onze elektriciens u adviseren over de noodzaak van het uitbreiden van de meterkast. Het is niet in alle gevallen noodzakelijk om de meterkast van een extra groep te voorzien.

Hulp bij een stroomstoring rond Kerst

Mocht u ondanks het uitbreiden van de groepenkast voor de feestverlichting in huis toch te maken krijgen met een stroomstoring bij Kerst, dan kunt u ons noodnummer bellen. Ons noodnummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Door ons noodnummer te bellen komt onze spoedelektricien direct naar u toe om hulp te bieden bij het verhelpen van de stroomstoring in huis. In veel gevallen zal een stroomstoring niet door een overbelasting veroorzaakt worden, maar door een kortsluiting.

Schakel direct een elektricien in.