Is uw groepenkast aan vervanging toe?

1. Probleem?

Heeft u een storing, kortsluiting of andere elektraproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en vind direct een elektricien in uw regio.

3. Oplossing

Er komt direct een vakman die voor een professionele oplossing zorgt.

Groepenkast vervangen: is het noodzakelijk?

Een groepenkast gaat over het algemeen betrekkelijk lang mee. Toch kan uw groepenkast op den duur gebreken gaan vertonen. Heeft u bijvoorbeeld steeds vaker last van kortsluiting? Dan kan dit wijzen op een verouderde groepenkast. Overweeg in dat geval uw groepenkast te vervangen. Dit is overigens niet alleen aan te raden wanneer uw groepenkast niet goed meer werkt. Heeft u nog een oude groepenkast? Dan doet u er goed aan deze te vervangen. Een oude groepenkast is namelijk een stuk minder veilig. Benieuwd of uw groepenkast vervangen moet worden? Doe een beroep op onze elektricien en u weet het direct.

Groepenkast laten vervangen door elektricien

Heeft onze elektricien u geadviseerd uw groepenkast te vervangen? Of lijkt het u sowieso al verstandig om een nieuwe kast te plaatsen? Laat dit dan over aan onze elektricien. Wij raden u ten  zeerste af om zelf uw groepenkast te vervangen. Waarom? Omdat een groepenkast vervangen een bijzonder lastige opgave is. Wanneer u de kast niet op de juiste manier vervangt, heeft u vaak geen stroom in (bepaalde delen van) uw woning. Daarbij komt dat het verkeerd vervangen van uw groepenkast tot problemen kan leiden. Denk hierbij aan kortsluiting. Dit wilt u natuurlijk voorkomen, want kortsluiting kan in het ergste geval brand veroorzaken.

Elektricien inhuren om extra groep te maken

Slaan de stoppen of schakelaars constant door of om in uw groepenkast? Dan denkt u mogelijk dat uw groepenkast vervangen de enige optie is. Dit hoeft echter niet noodzakelijk te zijn. Vaak is het plaatsen van een extra groep ook voldoende. Met een extra groep kunt u de apparaten namelijk gelijkmatiger over uw groepenkast verdelen. Wilt u een extra groep laten plaatsen? Dan kunt u hiervoor onze elektricien inhuren. Besef wel dat het niet altijd mogelijk is uw groepenkast uit te breiden. Dit is het geval wanneer de kast al volledig gevuld is. In dat geval zit er niets anders op dan uw groepenkast te vervangen.

Wat moet u doen wanneer de stoppen doorslaan?

groepenkast vervangen

Doorslaande stoppen kunnen het gevolg zijn van kortsluiting in een elektrisch apparaat. In dat geval is het natuurlijk overbodig uw groepenkast te vervangen. U kunt in dat geval zelf achterhalen waar de oorzaak zit. Hoe? Verwijder eerst alle stekkers achter de betreffende groep en plaats een nieuwe stop. Plug de stekkers nu één voor één weer in. Slaat de stop door wanneer u een bepaalde stekker in het stopcontact doet? Dan is dit apparaat de veroorzaker van de doorslaande stop. Lukt het u niet om iets te vinden? Laat dan onze elektricien langskomen. Mogelijk moet u dan toch uw groepenkast vervangen.

Kies voor ons:

  • Ook voor spoed
  • 24/7 te bereiken
  • Wij komen direct
  • Overal in Nederland
  • De beste service
  • Elektra experts

Over Volton:

Volton is actief in heel Nederland en helpt u als klant met al uw elektra problemen. Onze elektriciens zijn altijd beschikbaar. 24 uur per dag, zelfs in het weekend, staan de elektriciens van Volton voor u paraat!