Waar nieuwbouwwoningen vroeger vrijwel alleen voorzien werden van aansluitingen van 230 volt, wordt er tegenwoordig ook vaak een krachtstroomaansluiting geïnstalleerd. Dit komt met name omdat steeds meer mensen willen koken op inductie. Om gebruik te kunnen maken van een inductiekookplaat, moet u echter ook over een perilex aansluiting beschikken. Dit is een stopcontact waarmee krachtstroom verkregen kan worden. Heeft u al wel een aansluiting voor krachtstroom in uw meterkast, maar nog geen perilex aansluiting? In onderstaande tekst geven wij u handige tips en uitleg over hoe u deze aansluiting kunt realiseren.

Kijk naar de stekker

Perilex aansluitingWanneer u een krachtstroomaansluiting heeft in uw meterkast, is de kans groot dat er ook een perilex stopcontact zit om bijvoorbeeld uw inductiekookplaat aan te sluiten. Is dit niet het geval? Dan moet u de benodigde kabels trekken en het stopcontact aansluiten. Een inductiekookplaat is verkrijgbaar met verschillende soorten stekkers. Let er dan ook goed op welke aansluiting uw inductiekookplaat heeft. Op deze manier voorkomt u dat u het de verkeerde perilex aansluiting plaatst.

Controleer de stroomsterkte

Naast het soort aansluiting zijn er natuurlijk een aantal andere zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u een perilex aansluiting zelf gaat installeren. Zo is het met name van belang dat u weet hoeveel stroomtoevoer er aanwezig is en met wat voor een toevoer u te maken heeft. Heeft u hier geen idee van? Gebruik dan een spanningsmeter. Hiermee kunt u de spanning op de kabels namelijk makkelijk meten. Heeft u geen ervaring dan is het verstandig om een elektricien te bellen.

Elektricien inschakelen voor perilex aansluiting

Heeft u geen perilex aansluiting of voldoet uw huidige aansluiting niet voor het gebruik van bijvoorbeeld een inductiekookplaat? Schakel dan een elektricien in om uw aansluiting te laten controleren. Indien er inderdaad geen perilex aansluiting aanwezig is, kan een elektricien deze voor u aanleggen. Ook wanneer uw huidige aansluiting niet toereikend is, kan een elektricien ervoor zorgen dat u binnen afzienbare tijd toch gebruik kunt maken van krachtstroom in uw woning. Op deze manieren kunt u alle elektrische apparaten zonder problemen gebruiken.

Schakel direct een elektricien in.