Met de zomer weer in aantocht vinden veel mensen het vaak te warm in hun woning. Logisch ook, want bij temperaturen tussen de 25 en 30 graden is het haast niet te doen om uw woning van binnen koel te houden. Met behulp van een airco is dit wel het geval. In de Zuid-Europese landen heeft vrijwel iedereen een airco en ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor dit apparaat. Op deze manier houdt u het toch lekker koel in huis. Maar om de airco te kunnen gebruiken, moet deze natuurlijk wel eerst geïnstalleerd worden. Hoe gaat u eigenlijk te werk bij het installeren van een airco?

Binnen- en buitenunit plaatsen

Heeft u een airco die opgehangen moet worden? Dan dient u in eerste instantie te bepalen waar u het apparaat wilt hebben. Is dit gelukt? Dan moet de beugel bevestigd worden. Vervolgens is het zaak om een gat te boren in de buitenmuur, zodat de slangen door de muur naar buiten gevoerd kunnen worden. Wanneer u dit gedaan heeft, dient u de buitenunit te plaatsen. Deze kunt u bevestigen tegen de muur met behulp van de bijbehorende ophangbeugels. Indien ook dit gelukt is, is het alleen nog noodzakelijk om de slangen op de juiste wijze aan te sluiten en kunt u de airco gebruiken.

Elektricien inschakelen

Wanneer u geen ervaring heeft met het installeren van een airco, is het niet verstandig om dit zelf te gaan doen. De kans is dan immers groot dat het apparaat op de verkeerde wijze geplaatst wordt, waardoor het niet optimaal zal werken. Dankzij jarenlange ervaring weet een elektricien precies hoe hij een airco aan moet sluiten. Hij kan er dan ook als geen ander voor zorgen dat uw airco op de juiste wijze geplaatst wordt. Door een elektricien in te schakelen, weet u dus zeker dat u het apparaat op warme dagen direct kunt gebruiken om uw huis een stuk koeler te maken.

Schakel direct een elektricien in.