Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun gasfornuis in te ruilen voor een inductiekookplaat. Koken op inductie gaat een stuk sneller dan op gas en dat doet veel mensen ertoe besluiten de overstap te maken. Vaak wordt er geen rekening gehouden met de installatie van de kookplaat. Wanneer u de overstap maakt van gas naar inductie, moet er namelijk het één en ander gebeuren. Zo moet er bijvoorbeeld een speciale kookgroep geplaatst worden in uw groepenkast. Deze groep wordt alleen gebruikt door de kookplaat. Naast een speciale groep, moet er ook een perilex-stopcontact aangesloten worden. Dit stopcontact is essentieel om de kookplaat te kunnen gebruiken. In onderstaande tekst vertellen wij u hoe u een perilex-stopcontact aan moet sluiten.

Haal de stroom eraf

perilex stopcontact aansluitenVoordat u gaat werken met elektriciteit, is het van belang dat u altijd de stroom uitschakelt. Dit moet u in ieder geval doen bij de groep waarmee u gaat werken. Bij een kookgroep is dit een dubbele groep. U haalt de stroom van de groepen af door simpelweg de aardlekschakelaar om te zetten. Heeft u hier geen verstand van twijfel niet en schakel een elektricien in. Wanneer er onjuist wordt gehandeld kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Bedrading aansluiten

Zodra u de stroom heeft uitgeschakeld, kunt u beginnen met het aansluiten van het perilex-stopcontact. In de meeste gevallen heeft een perilex-stopcontact vier gaten waar u de stekkerpinnen in kunt steken. Begin met het aansluiten van de aardedraad (geelgroen). Deze sluit u bovenaan – in het midden – aan op het stopcontact. Vervolgens sluit u de nuldraden, die lopen vanaf de linkerkant van de groepen in de groepenkast, aan op de bovenste twee gaten van het stopcontact. De twee fasedraden (komen rechts uit de groepen) sluit u aan op de onderste twee openingen. Controleer vervolgens of de boel goed vast zit en schakel dan pas de stroom weer in. Lukt het u niet om een perilex-stopcontact aan te sluiten of werkt uw kookplaat niet na aansluiting ervan? Schakel dan een elektricien in om dit voor u op te lossen. Een elektricien zorgt er in de korte tijd voor dat uw perilex-stopcontact is aangesloten en werkt, zodat u snel kunt koken op uw inductiekookplaat.

Schakel ons direct in.