Elektriciteit en water gaat niet samen. Wanneer mensen blootgesteld worden aan water met een elektrische lading, kan dit dodelijke gevolgen hebben. Vocht is daarnaast één van de grootste oorzaken van een kortsluiting. Geregeld komt het voor dat de stroom in een woning uitgeschakeld wordt wanneer de elektra in aanraking komt met vocht. Om de stroom weer terug te krijgen, moet de storing opgelost worden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. U moet namelijk eerst de oorzaak opsporen en vervolgens ook nog een oplossing bedenken. Heeft u inderdaad te maken met kortsluiting door vocht? In onderstaande tekst leest u hoe u kortsluiting door vocht kunt voorkomen en wat u kunt doen om dit probleem te verhelpen.

Zorg voor een veilige aansluiting

Binnenshuis komt het niet heel vaak voor dat kortsluiting veroorzaakt wordt door vocht, maar dat is buitenshuis wel het geval. Steeds meer mensen hebben namelijk elektra in hun tuin, waardoor de kans op kortsluiting door vocht ook een stuk groter is geworden. Bij het aanleggen van elektra in uw tuin moet u speciale kabels gebruiken en daarnaast rekening houden met een aantal vereisten. Indien u de verkeerde kabels gebruikt en geen speciale buitenstopcontacten plaatst, is de kans op kortsluiting door vocht een stuk groter. Wanneer u buiten elektriciteit aan gaat leggen, is het dan ook verstandig om gebruik te maken van voorgeschreven materialen. Daarnaast moet u er natuurlijk voor zorgen dat alles op een veilige manier is aangesloten, zodat er geen water bij de elektra kan komen.

kortsluiting door vocht

Kortsluiting door vocht verhelpen

Het verhelpen van kortsluiting als gevolg van vocht is geen gemakkelijke opgave. Het is niet, zoals binnenshuis wel het geval is, een kwestie van een paar stekkers uit het stopcontact halen en er vervolgens weer in doen. Nee, bij het verhelpen van kortsluiting door vocht komt heel wat meer kijken. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de kortsluiting ergens bij een stopcontact zit, maar dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn. Wanneer u te maken heeft met kortsluiting door vocht en geen ervaring heeft met het werken met elektra, is het dan ook verstandig een elektricien in te schakelen.

Elektricien kortsluiting door vocht laten verhelpen

Een elektricien inschakelen is vaak het beste dat u kunt doen wanneer u te maken heeft met kortsluiting als gevolg van vocht. Dit geldt niet alleen buitenshuis, maar ook wanneer u binnen geen stroom meer heeft als gevolg van bijvoorbeeld een lekkage. Een elektricien kan u altijd van dienst zijn wanneer de stroom in of buiten uw woning is uitgevallen doordat de elektra in aanraking is gekomen met water. Hij kan de kortsluiting voor u verhelpen en er daarnaast voor zorgen dat alles weer op een veilige manier aangesloten wordt. Door een elektricien in te schakelen, bent u er dus van verzekerd dat de kans op kortsluiting door vocht een stuk kleiner is.

Schakel direct een elektricien in.