Wilt u binnenkort gaan koken op inductie of komt er een sauna in uw woning? Om deze elektrische apparaten zonder problemen te kunnen gebruiken, moet er een krachtstroomaansluiting aanwezig zijn in uw woning. In veel nieuwbouwwoningen wordt een dergelijke aansluiting direct geplaatst. Maar in oudere woningen is een krachtstroomaansluiting vaak niet aanwezig. Woont u in een oudere woning maar wilt u wel over krachtstroom kunnen beschikken? Dan zult u in eerste instantie krachtstroom aan moeten sluiten in uw meterkast.

Krachtstroom aanvragen

krachtstroom aansluiten meterkastWanneer u krachtstroom aan wilt sluiten in uw meterkast, kunt u nooit zonder goedkeuring beginnen. Als u meer capaciteit wilt, dient u dit aan te vragen bij uw energieleverancier. Alleen dan is het mogelijk om een aansluiting van 3 x 25 Ampère te krijgen in uw meterkast. Begin dus nooit zonder toestemming met het aansluiten van krachtstroom in uw meterkast.

Hoofdschakelaar geschikt?

Bij het aansluiten van krachtstroom in uw meterkast, speelt de hoofdschakelaar een belangrijke rol. De hoofdschakelaar is doorgaans alleen berekend op 1 x 25 Ampère. Wanneer u krachtstroom aan wilt sluiten in uw meterkast, moet u uw hoofdschakelaar in de meeste gevallen ook vervangen. Hiervoor zijn speciale 3-fasen hoofdschakelaars op de markt. Om er zeker van te zijn dat uw hoofdschakelaar geschikt is, schakelt u een elektricien in. Hij kan dit voor u controleren en de schakelaar zo nodig vervangen.

Krachtstroom aan laten sluiten in de meterkast

Bij het aansluiten van krachtstroom komt dus heel wat meer kijken dan u waarschijnlijk gedacht had. Het is niet enkel een kwestie van wat aanpassingen doen en klaar. Nee, het aansluiten van krachtstroom in uw meterkast gaat heel wat verder dan dat. Wanneer u geen ervaring heeft met het werken met elektra, is het verstandig om een elektricien in te schakelen. Hij kan ervoor zorgen dat uw meterkast voorzien wordt van een krachtstroomaansluiting, zodat u straks gewoon gebruik kunt maken van uw sauna en kunt koken op uw inductiekookplaat.

Schakel ons direct in.