Is het mogelijk om een gehele meterkast te verplaatsen? Ja, dat behoort zeker tot de mogelijkheden! Door een verbouwing of andere werkzaamheden kan het voor komen dat u de meterkast liever op een andere plek zou willen hebben. Ook in een nieuwbouwwoning kan het soms praktischer zijn om de meterkast te verplaatsen. Het kan ook zijn dat er een grotere meterkast nodig is. De specialisten van Volton helpen u graag met het verplaatsen van uw meterkast!

Waarom is het handig om de meterkast te verplaatsen?

De reden om de meterkast te willen verplaatsen heeft vaak te maken met een verbouwing of andere werkzaamheden in een bestaande of nieuwbouwwoning. Het kan ook zo zijn dat u een extra groep in de meterkast wilt aansluiten, maar hier geen ruimte meer voor is. In dat geval zal de meterkast in zijn geheel verplaatst moeten worden. Het verplaatsen van de meterkast kan dus zowel een gevolg zijn van een aanpassing in de meterkast, of de oorzaak.

Uw meterkast verplaatsen brengt een aantal voordelen met zich mee. U kunt bijvoorbeeld meer groepen creëren in de meterkast, met het oog op de toekomst kan dit handig zijn. Daarnaast is de nieuwe meterkast beter beveiligd tegen overbelasting dan de oude meterkast. Er zijn meer aardlekautomaten. Ook kunt u de meterkast herindelen. Zo zorgt u ervoor dat de stroomverdeling over het aantal groepen beter en efficiënter is. U kunt er ook meer groepen bij laten plaatsen.

Toekomstplannen woning

Gaat u in een nieuw huis wonen of gaat u verbouwen in uw huis? Dan is het verstandig om van tevoren na te denken over de toekomstplannen van uw woning. Nu de mogelijkheid zich voordoet om de meterkast te verplaatsen, wilt u daar natuurlijk zoveel mogelijk gebruik van maken. Er kunnen alvast voorbereidingen getroffen worden voor eventuele toekomstige verbouwingen, bijvoorbeeld door het plaatsen van een extra groep in de meterkast. Het scheelt niet alleen veel werk als u dit nu in één keer laat doen, ook bespaart op de kosten.

Nieuwe mogelijkheden na het verplaatsen van de meterkast

Zoals hierboven al beschreven is, zijn er veel nieuwe mogelijkheden na het verplaatsen van de meterkast. Er kunnen bijvoorbeeld extra groepen geïnstalleerd worden. Zo kunt u bijvoorbeeld een aparte kookgroep laten instelleren zodat u kunt overstappen van gas naar inductie. Dit is een duurzame investering met het oog op de toekomst.

Het kan ook zijn dat de meterkast naar aanleiding van een verbouwing verplaatst moet worden. Misschien krijgt u er wel nieuwe kamers bij, waar ook weer aparte groepen voor moeten worden gemaakt in de meterkast.

De nieuwe locatie

Waarschijnlijk weet u al waar u de nieuwe meterkast wilt plaatsen. De meterkast verplaatsen gebeurt meestal naar de kelder. Zo komt er veel ruimte vrij in de gang, waar de meterkast vaak in eerste instantie stond. Deze ruimte kan gebruikt worden als leefruimte waardoor de gang een stuk groter lijkt. De garage is ook een populaire plek. De garage is een plek die er meestal niet helemaal afgewerkt uit hoeft te zien. Een meterkast is dit meestal ook niet. Dit valt dan een stuk minder op.

Meterkast verplaatsen door een vakman van Volton

Hulp nodig bij uw meterkast verplaatsen? Volton is de elektricien die direct bij u aan huis is. Volton is actief in heel Nederland en helpt u met al uw problemen op het gebied van elektra. De elektriciens zijn altijd beschikbaar. 24 uur per dag, 7 dagen per week is de spoedservice bereikbaar. Zelfs in het weekend staan de elektriciens van Volton voor u klaar!

U kunt uw meterkast dan ook het best laten verplaatsen door een vakman van Volton. Door jarenlange ervaring helpen ze u snel en vakkundig. Ze leveren geen half werk, maar vakkundig aangelegde elektra en het beste advies. Naast het verplaatsen van meterkasten zorgen ze in heel Nederland voor installatie, onderhoud en reparatie van elektra. Via een elektricien in uw regio kunt u contact opnemen met Volton. Op de website van Volton vindt u bovendien een aantal handige tips, voor als u zelf aan de slag gaat.

Schakel direct een elektricien in.