Is uw meterkast aan vervanging toe?

1. Probleem?

Heeft u een storing, kortsluiting of andere elektraproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en vind direct een elektricien in uw regio.

3. Oplossing

Er komt direct een vakman die voor een professionele oplossing zorgt.

Meterkast vervangen: Hoe gaat dit in zijn werk?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor de noodzaak van het vervangen van de meterkast binnen uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een groter aantal elektrische apparaten die u binnen uw woning wilt gaan gebruiken, het gebruik van een grootstroomverbruiker in huis, of een veroudering van uw huidige meterkast. De richtlijnen voor meterkasten zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Dit maakt dat een meterkast die al tien jaar in uw woning zit sterk verouderd kan zijn en zodoende toe is aan vervanging! Een meterkast vervangen is geen eenvoudige klus, waardoor het van belang is om Volton in te schakelen.

Meterkast vervangen bij doorslaande stoppen?

meterkast vervangen

Wat moet u doen als de stoppen doorslaan? Uw meterkast laten vervangen? Veel mensen vervangen de doorgelsagen stop(pen) en denken dat het probleem is opgelost. Dit is echter lang niet altijd het geval. Zo kan het probleem bijvoorbeeld veroorzaakt worden door kortsluiting in een van uw apparaten. Om dit te controleren verwijdert u eerst de stekkers van de apparaten achter de groep. Schakel vervolgens de stroom weer in en plug de stekkers een voor een in. Valt de stroom weer uit? Dan is het betreffende apparaat de veroorzaker. Gebeurt er niets? Dan zit het probleem mogelijk in uw elektrische installatie.

Ga niet direct uw meterkast vervangen

Wanneer het probleem in de installatie zit, denkt men vaak aan het vervangen van de meterkast. Dit hoeft echter niet noodzakelijk te zijn. Voordat u uw meterkast gaat vervangen, laat u onze elektricien langskomen. Mogelijk kan het probleem ook worden opgelost door een extra groep te plaatsen. U kunt onze elektricien inhuren om een extra groep aan te maken. Is uw meterkast niet meer uit te breiden? Dan zit er helaas niets anders op dan uw meterkast vervangen. Gaat u toch zelf aan de slag met het vervangen van uw meterkast? Zorg er in dat geval voor dat u zich vooraf goed voorbereid. Bovenal is het van groot belang dat u begint met het afsluiten van de stroom in uw woning. Zo voorkomt u dat u al snel een schok krijgt.

Aan de slag met het vervangen van de meterkast

Naast het afsluiten van de hoofdstroomvoorziening in huis, doet u er verstandig aan om een spanningsmeter te kopen. Met een spanningsmeter, een simpel schroevendraaiertje, kunt u heel eenvoudig controleren op welke onderdelen stroom staat. Op deze manier minimaliseert u de kans op lichamelijk letsel. Vervolgens kunt u de oude meterkast verwijderen en deze vervangen voor een nieuw model. Zorg dat u vooraf bedacht heeft hoe uw nieuwe meterkast er uit moet komen te zien.

Een nieuwe meterkast ontwikkelen

Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij het ontwikkelen van een nieuwe meterkast voor in huis. Hoeveel groepen heeft u bijvoorbeeld nodig? Is de behuizing van uw huidige meterkast groot genoeg, of wilt u deze ook meteen vervangen? Kiest u voor een 1-fase-aansluiting, of gaat u voor een 3-fase-aansluiting? Een 3-fase-aansluiting van 380V is onder meer noodzakelijk wanneer u een grootstroomverbruiker wilt kunnen gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een elektrisch kooktoestel zijn. Let op: niet iedere woning beschikt standaard over de benodigde aansluiting voor een 3-fase-aansluiting in de groepenkast. Dit kan betekenen dat u uw energieleverancier in moet schakelen om deze aansluiting bij uw woning aan te leggen. Het ontwikkelen van een nieuwe meterkast is een zeer lastige klus. Schakel daarom onze elektriciens van Volton in. Wij verzorgen het gehele proces.

Kies voor ons:

  • Ook voor spoed
  • 24/7 te bereiken
  • Wij komen direct
  • Overal in Nederland
  • De beste service
  • Elektra experts

Over Volton:

Volton is actief in heel Nederland en helpt u als klant met al uw elektra problemen. Onze elektriciens zijn altijd beschikbaar. 24 uur per dag, zelfs in het weekend, staan de elektriciens van Volton voor u paraat!