Het aanleggen van een stopcontact in uw woning is vrij eenvoudig. Veel mensen denken daardoor ook dat het aansluiten van een buitenstopcontact een fluitje van een cent is. Vergis u niet, want hier komt heel wat meer bij kijken. Een buitenstopcontact wordt blootgesteld aan diverse weersomstandigheden en moet daar goed tegen beschermd worden. Daarnaast zijn er allerlei regels voor het aanleggen van elektriciteit buiten uw woning. Gaat u een buitenstopcontact aanleggen? Hier leest u alles wat u moet weten over het aanleggen van een dergelijk stopcontact.

Aftakdoos plaatsen

Om buiten stroom te krijgen, moet er een aftakdoos geïnstalleerd worden. Voordat u begint met het aanleggen van deze aftakdoos, schakelt u eerst weer de stroom uit. Vanuit uw groepenkast laat u een elektraleiding naar deze aftakdoos lopen. Om deze naar buiten te voeren, boort u een gat in uw muur. Plaats de waterdichte aftakdoos boven het boorgat en voer de stroomdraden via de onderkant naar binnen. Sluit vervolgens de stroomdraden aan op de schroefklem in de aftakdoos.

Denk aan de diepte van de kabel

Het aanleggen van een buitenstopcontact gaat gepaard met de nodige regels. Om het stopcontact te laten werken, legt u een kabel aan van de aftakdoos naar het stopcontact. De meeste mensen kiezen ervoor om deze ondergronds te leggen. Houdt u hierbij wel rekening met de diepte van de kabel. Deze moet namelijk minimaal 60 centimeter onder de grond geplaatst worden. U kunt ook kiezen voor een bovengrondse kabel, maar dat is wel minder fraai. Heeft u de kabel aangelegd? Dan is het zaak om de elektra aan te sluiten op het buitenstopcontact, zodat u deze ook kunt gebruiken.

Buitenstopcontact aan laten leggen

Een buitenstopcontact wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Hierdoor heeft het stopcontact veel te lijden. Sluit het stopcontact dan ook altijd veilig aan. Weet u niet hoe dit moet? Schakel dan een elektricien in om dit klusje op te knappen. Hij weet precies wat hij moet doen en sluit uw buitenstopcontact binnen no-time veilig aan.

Waar kan Elektricien Aan Huis u helpen?