Een apparaat dat werkt op krachtstroom, is vrijwel altijd voorzien van een speciale stekker. Deze stekkers zijn anders dan de standaard stekkers die de meeste elektrische apparaten hebben. Om apparaten op krachtstroom te laten werken, is het dan ook noodzakelijk om een perilex-aansluiting te hebben. Sommige mensen beschikken echter niet over een dergelijke aansluiting. Om het apparaat te laten werken, moet er een speciale aansluiting geplaatst worden. Dit is echter niet altijd nodig, want in sommige gevallen kunt u de perilex-stekker namelijk ook omzetten naar een gewone stekker.

Stekker vervangen

perilex stekker omzetten naar gewone stekkerIn sommige gevallen is het dus mogelijk om een perilex-stekker te vervangen door een gewone stekker. Dit geldt echter niet altijd. Sommige apparaten kunnen namelijk alleen maar werken met een verhoogde stroomtoevoer. Wanneer deze apparaten maar 230 volt krijgen, is de kans aanwezig dat het niet werkt. Dit omdat de stroomvraag een stuk hoger ligt dan het aanbod. Voordat u begint met het omzetten van de perilex-stekker naar een gewoner stekker, is het dan ook van belang dat u weet of het betreffende apparaat kan werken met 230 volt. Indien dit niet het geval is, is het niet aan te raden de perilex-stekker om te zetten naar een gewone stekker.

Perilex-stekker laten omzetten

Is het mogelijk dat uw apparaat ook werkt met 230 volt? Dan kunt u de perilex-stekker omzetten naar een gewone stekker. Wanneer u dit nog nooit eerder gedaan heeft, is het verstandig om hiervoor een elektricien in te schakelen. Een perilex-stekker beschikt namelijk over meerdere draden, waardoor u mogelijk niet weet welke van de draden wel en welke juist niet aangesloten moeten worden op een gewone stekker. Een elektricien weet hier wel raad mee. Ook wanneer u niet zeker bent of u de perilex-stekker kunt omzetten naar een gewone stekker, doet u er goed aan een elektricien in te schakelen. Hij kan dit voor u bepalen en vervolgens ook uw perilex-stekker omzetten naar een gewone stekker.

Lees hier meer over krachtstroom en perilex-aansluitingen.

Schakel direct een elektricien in.