Dankzij een stoppenkast beschikt u in uw woning over elektriciteit. Indien u in een verouderde woning woont, is uw stoppenkast mogelijk ook verouderd. Vervang in dat geval uw oude stoppenkast voor een nieuw, moderner exemplaar. Heeft u ervaring met het vervangen van een stoppenkast? Dan is dit voor u een fluitje van een cent. Wanneer u hier echter geen ervaring mee heeft, stuit u waarschijnlijk op de nodige problemen bij het aansluiten van de nieuwe stoppenkast. Om het u wat makkelijker te maken, vindt u hieronder een praktische handleiding voor het aansluiten van uw stoppenkast.

Haal de spanning van de installatie

Voordat u begint met het aansluiten van uw stoppenkast, haalt u eerst de spanning van de installatie. Hierdoor loopt u geen risico op een stroomschok. Nadat u de stroom uitgeschakeld heeft, test u altijd even of deze er ook daadwerkelijk af is. Doe dit niet met uw handen, maar gebruik hiervoor een spanningsmeter.

Zorg voor een degelijke installatie

Gaat u uw stoppenkast aansluiten? Zorg dan altijd voor een degelijke installatie. Betrouwbare verbindingen zijn van belang, omdat de kans op brand hierdoor kleiner wordt. Ook bij het aansluiten van de groepen moet u rekening houden met een aantal zaken. Zo doet u er goed aan om de bedrading voor maximaal één groep door een elektriciteitsbuis te laten lopen.

Maak een aparte groep voor zware apparaten

Maakt u gebruik van een inductiekookplaat, wasmachine en droger? Sluit dergelijke apparaten dan altijd aan op een aparte groep. Deze apparaten vragen namelijk veel stroom. Wanneer u deze apparaten aansluit op een andere groep met meerdere elektrische apparaten, is de kans groot dat de stroom regelmatig uitvalt.

Schakel een elektricien in

Zoals u gelezen heeft, komt er veel kijken bij het aansluiten van een stoppenkast. Heeft u hier geen ervaring mee of komt u er niet uit? Schakel dan een elektricien in om de groepenkast voor u aan te sluiten. Een elektricien weet precies wat hij moet doen om de groepenkast op een veilige manier aan te sluiten. Hierdoor loopt u geen gevaar en bent u er tevens van verzekerd dat alles juist is aangesloten.

Schakel direct een elektricien in.