Woont u in een oude woning en heeft u de bekabeling nog nooit vervangen? Dan kan deze in de loop van de jaren problemen opleveren. Vaak zorgt dit ervoor dat elektrische apparaten niet meer werken zoals u gewend bent. Eén van de oorzaken hiervan kan zijn dat er roest op de kabels zit. Dit kan ervoor zorgen dat er kortsluiting ontstaat en dat kan gevaarlijke gevolgen hebben. Om dit te voorkomen, moeten de roestige kabels gerepareerd worden. Maar hoe gaat u te werk bij het repareren van roestige bekabeling?

Vochtige bekabeling

Wanneer uw elektriciteitskabels worden blootgesteld aan vocht, bestaat de kans dat deze gaan roesten. Dit is met name het geval met kabels die buiten liggen, maar ook binnen kunnen kabels vochtig worden door bijvoorbeeld een lekkage. Om te voorkomen dat u te maken krijgt met roest, kunt u proberen de roest te verwijderen. Dit is vaak een lastige opgave, waardoor het soms beter is om roestende kabels te vervangen.

Elektricien inschakelen

Heeft u geen ervaring met het verwijderen van roest op de kabels? Blijf dan vooral van de elektriciteitskabels af. Schakel een elektricien in om het probleem op te lossen. Een elektricien weet precies wat hij moet doen en kan mogelijk de roest van de kabels verwijderen. Hierdoor is het nog niet direct noodzakelijk om nieuwe kabels aan te schaffen en te laten plaatsen.

Kabels beschermen

Indien u regelmatig te maken heeft met roest op uw elektriciteitskabels, is het verstandig om de kabels te voorzien van een beschermlaag. Buitenshuis zijn de meeste kabels al voorzien van een ‘jasje’ om de kans op kortsluiting en roest te voorkomen. Heeft u geen idee hoe u uw kabels kunt beschermen tegen roest? Schakel hier dan ook een elektricien voor in. Een elektricien kan u haarfijn uitleggen wat de mogelijkheden zijn en vakkundig advies geven over uw situatie.

Schakel direct een elektricien in.