Wilt u een schakelaar aansluiten?

1. Probleem?

Heeft u een storing, kortsluiting of andere elektraproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en vind direct een elektricien in uw regio.

3. Oplossing

Er komt direct een vakman die voor een professionele oplossing zorgt.

Schakelaars aansluiten? Laat dit over aan de elektricien!

Om ook in de avond en nacht wat te kunnen zien, heeft ieder huis in Nederland verlichting. Verlichting is tegenwoordig in allerlei verschillende varianten verkrijgbaar. Zo is er verlichting voor aan het plafond, maar zijn er bijvoorbeeld ook staande lampen. Daarnaast zien we ook steeds vaker spotjes terugkeren. Om de lampen in en uit te schakelen gebruikt u een schakelaar. Ook hier zit weer onderscheid in. U kunt namelijk alleen een aan- en uit-schakelaar hebben, maar ook een dimmer. Wilt u een nieuwe lamp plaatsen? Dan moet u ook schakelaars aansluiten. Doet u dit niet, dan kunt u de lamp ook niet gebruiken. Heeft u geen ervaring met schakelaars aansluiten? Doe dan een beroep op een vakman aangesloten bij Volton.

Lamp bedienen met meerdere schakelaars

Schakelaars aansluiten is onder meer van belang wanneer u nieuwe lampen wilt gebruiken. Het kan echter ook zo zijn dat u een reeds aanwezige lamp wilt voorzien van extra schakelaars. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u een ruimte van meer kanten kunt betreden. Zo hoeft u in het donker niet langer naar de andere kant van de ruimte te lopen om een lamp aan te doen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u natuurlijk wel nieuwe schakelaars aansluiten. Schakelaars aansluiten is echter veel lastiger dan de meeste mensen denken. Zo moeten de elektriciteitsdraden bijvoorbeeld op de juiste wijze aangesloten worden. Bij een dimmer is dit aanzienlijk lastiger dan bij een ‘standaard’ schakelaar. Sluit u de boel verkeerd aan? Dan werkt de schakelaar ook niet.

Vervang schakelaar door een dimmer

Bedient u de lichten in uw woning met een simpele schakelaar? Dan kunt u hiermee uw verlichting alleen in- en uitschakelen. Een middenweg is niet mogelijk. Vindt u het maar niks om in het pikkedonker te zitten? Of vindt u het licht te fel wanneer dit is ingeschakeld? Dan kunt u uw huidige schakelaars vervangen door dimmers. Met behulp van een dimmer kunt u zelf de verlichtingsintensiteit regelen. Dit is niet alleen een stuk handiger, maar ook nog eens vele malen sfeervoller. Schakelaars vervangen door dimmers is echter geen makkelijke opgave. Heeft u geen ervaring met werken met elektra? Laat uw schakelaars dan vervangen door de elektricien. Zo weet u namelijk zeker dat u uw verlichting straks op de juiste manier kunt dimmen.

Zelf schakelaars aansluiten niet verstandig

Schakelaars aansluiten

Veel mensen denken dat schakelaars aansluiten of schakelaars vervangen niet zo lastig is. Toch blijkt dit in de praktijk een stuk moeilijker dan gedacht. Desondanks zijn er genoeg mensen die toch besluiten zelf aan de slag te gaan. Indien u geen ervaring heeft, is dit echter niet verstandig. De kans is dan namelijk groot dat u de schakelaars op de verkeerde manier aansluit. Op deze manier kunt u ze natuurlijk niet gebruiken voor het dimmen of in- en uitschakelen van uw verlichting. Voor het aansluiten en vervangen van schakelaars doe u daarom een beroep op de elektricien.

Kies voor een aangesloten elektricien:

  • Ook voor spoed
  • 24/7 te bereiken
  • De elektriciens komen direct
  • Overal in Nederland
  • De beste service
  • Elektra experts

Over Volton:

Volton is actief in heel Nederland en helpt u als klant een vakman te vinden voor het oplossen van al uw elektra problemen. De elektriciens zijn altijd beschikbaar. 24 uur per dag, zelfs in het weekend, staan de elektriciens van Volton voor u paraat!