Wilt u graag stroom laten aansluiten?

1. Probleem?

Heeft u een storing, kortsluiting of andere elektraproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en vind direct een elektricien in uw regio.

3. Oplossing

Er komt direct een vakman die voor een professionele oplossing zorgt.

Stap voor stap zelf stroom aansluiten

Een elektricien inschakelen om uw elektriciteit aan te sluiten, kost vaak veel geld. Daarom overwegen veel mensen om zelf hun stroom aan te sluiten. Is dit bij u ook het geval? Wanneer u hier geen ervaring mee heeft, loopt u waarschijnlijk tegen een aantal vragen en problemen aan. Om ervoor te zorgen dat u zonder problemen zelf uw stroom aan kunt sluiten, gebruikt u onderstaand stappenplan.

Stap 1: Veiligheid staat voorop

Voordat u begint met het aansluiten van uw stroom, treft u de nodige veiligheidsmaatregelen. In eerste instantie zorgt u ervoor dat de stroom is afgesloten. Dit kan door de hoofd- of groepenschakelaar om te zetten. Zeker weten dat de spanning van de installatie is? Controleer dit dan met een spanningsmeter. Naast het afsluiten van de stroom dient u ook over veilig gereedschap en de juiste kleding te beschikken.

Stap 2: Maak het niet te moeilijk

Heeft u geen ervaring met het aanleggen van stroom? Dat wil niet direct zeggen dat u dit ook niet kunt. Het aanleggen van stopcontacten en lichtschakelaars is namelijk vrij makkelijk. Bij beide elektriciteitspunten sluit u de geelgroene aardedraad in het midden aan. De bruine en blauwe draad kunt u zowel rechts als links aansluiten.

Stap 3: Laat de installatie met rust

De elektrische installatie is in vrijwel iedere woning verzegeld. Dit is niet voor niks gedaan, want deze installatie is bijzonder complex. Moet u wijzigingen aanbrengen in uw groepenkast om de stroom aan te leggen? Vraag u dan af of het verstandig is om dit zelf te doen. Heeft u weinig ervaring? Laat dit dan lekker over aan een elektricien.

Stap 4: Schakel een elektricien in

Wanneer het u niet lukt om zelf stroom aan te sluiten, schakelt u een elektricien in. Hij weet precies hoe hij te werk moet gaan om de elektra in uw woning op de juiste wijze aan te sluiten. Bang dat u de boel op de verkeerde manier aansluit? Ook dan is een elektricien de persoon die u zoekt.

Kies voor ons:

  • Ook voor spoed
  • 24/7 te bereiken
  • Wij komen direct
  • Overal in Nederland
  • De beste service
  • Elektra experts

Over Volton:

Volton is actief in heel Nederland en helpt u als klant met al uw elektra problemen. Onze elektriciens zijn altijd beschikbaar. 24 uur per dag, zelfs in het weekend, staan de elektriciens van Volton voor u paraat!

Schakel ons direct in.