Vliegt de stroom in uw woning er telkens af? Grote kans dat dit komt doordat er te veel gevraagd wordt van uw groepenkast. Om dit te voorkomen, breidt u uw groepenkast uit met één of meerdere groepen. Achter iedere aardlekschakelaar mogen maximaal vier groepen zitten. Is dit in uw groepenkast nog niet het geval? Dan is het uitbreiden vrij simpel. Begin echter niet direct, want werken met de elektrische installatie kan zeer gevaarlijk zijn. Zeker wanneer u niet weet wat u te wachten staat. Daarom geven wij u hier enkele tips voor het werken met een elektrische installatie.

Haal de spanning van de installatie

Voordat u begint, haalt u de spanning van de installatie. Om het zekere voor het onzekere te nemen, zet u de hoofdschakelaar om. In dat geval beschikt u in uw hele woning niet meer over stroom. Gebruik vervolgens een spanningsmeter om te kijken of de stroom ook daadwerkelijk is uitgeschakeld. Om de kans op gevaarlijke situaties te verkleinen, draagt u het juiste schoeisel en werkt u met geïsoleerd gereedschap.

Sluit de draden aan

Wanneer u een extra zekering plaatst, moet de benodigde elektriciteitsleiding al aanwezig zijn. Is dit het geval? Dan sluit u de bruine draad aan op de rechter bovenkant van de nieuwe zekering en de blauwe aan de linker bovenkant. De geelgroene aardedraad sluit u aan op het gemeenschappelijke verdeelblok die u doorgaans onder de zekering vindt. Vervolgens klikt u de zekering voor de extra groep in de richel van de groepenkast.

Maak de verbinding met de aardlekschakelaar

Tot slot sluit u de zekering aan op de reeds aanwezige aardlekschakelaar. De bruine draad gaat van de rechterkant van de zekering naar de linkerkant van de schakelaar en de blauwe van de linkerkant van de zekering naar de rechterkant van de aardlekschakelaar. Gaat dit u boven de pet? Schakel dan een elektricien in om op veilige wijze een extra groep in uw groepenkast te plaatsen.

Schakel ons direct in.