Zijn de stoppen in uw meterkast doorgeslagen? In dat geval heeft u geen stroom meer. De stoppen in uw meterkast zorgen dat de hoeveelheid stroom per groep beperkt blijft om u niet in onveilige situaties te brengen. In veel nieuwbouwhuizen zijn de stoppen vaak vervangen door automaten, maar ook in dat geval kan de stroom nog uitvallen. Om dit probleem definitief te verhelpen moet u eerst op zoek naar de oorzaak.  

Stoppen 

Indien u in een huis woont waarbij de meterkast nog is voorzien van stoppen, is de stop naar alle waarschijnlijkheid doorgeslagen als u geen stroom meer heeft. Dat wil zeggen dat het draadje in de stop gesmolten is als gevolg van een te grote hoeveelheid stroom die door de betreffende groep liep. In dat geval moet de stop vervangen worden om weer over stroom te kunnen beschikken.

Automaat 

Bij een verouderde stoppenkast moet u constant de stoppen vervangen wanneer deze kapot zijn, maar dat is bij een automaat niet meer het geval. Wanneer de automaat teveel stroom registreert, schakelt deze automatisch uit. De automaat moet in dat geval eerst afkoelen en zal binnen ongeveer een kwartiertje weer ingeschakeld worden.

Oorzaak doorslaan

Een doorslaande stop of automaat kan het gevolg zijn van een defect apparaat. Wanneer u weet om welk apparaat het gaat, moet u de stekker verwijderen. Als u vervolgens de stroom weer inschakelt, zou alles weer moeten werken. In sommige gevallen is het mogelijk dat u ook de aardlekschakelaar in de meterkast weer om moet zetten om de elektriciteit terug te krijgen.  

Storing zoeken 

Het kan ook zijn dat u niet weet wat de oorzaak is van een doorgeslagen stop of automaat. Om hier achter te komen verwijdert u eerst de stekkers van alle apparaten die aangesloten zijn op de doorgeslagen stop of automaat. Vervolgens schakelt u de stroom weer in en plugt u de stekker één voor één weer in. Wanneer de stroom weer uitvalt, weet u direct welk apparaat de boosdoener is. Wanneer het u niet lukt om de elektriciteit aan te krijgen is het verstandig om een elektricien in te schakelen.

Schakel ons direct in.