Iedere woning in Nederland is voorzien van het nodige witgoed. Dit zijn apparaten als koelkasten, diepvriezers, wasmachines en droogtrommels. Om deze apparaten naar behoren te laten werken, zijn er bepaalde aansluitingen nodig. Veel mensen weten echter niet precies wat er allemaal bij het aansluiten van witgoed komt kijken. Om u enigszins op weg te helpen, belichten wij hier welke aansluiting u nodig heeft wanneer u een wasmachine en een droogtrommel wilt installeren.

Droogtrommel

Bij het plaatsen van een droogtrommel komt meer kijken dan alleen even de stekker in het stopcontact steken. Zo moet er rondom het apparaat voldoende ruimte zijn om de warme lucht af te kunnen voeren. Tevens is het verstandig om een ventilatierooster te maken aan de buitenkant van uw muur. Door de droogtrommel hiermee te verbinden, kan de warme lucht makkelijk en snel afgevoerd worden naar buiten. Daarnaast moet er natuurlijk een stopcontact aanwezig zijn om het apparaat van stroom te voorzien.

Wasmachine

Evenals bij een droger komt er bij het aansluiten van een wasmachine ook meer kijken dan het inpluggen van de stekker. Om te kunnen wassen, moet er natuurlijk een watertoevoer aangesloten worden. En daarnaast is het ook wel makkelijk wanneer het water weer weg kan uit de trommel, dus is een afvoer ook noodzakelijk. En wat te denken van een stopcontact? Wanneer deze niet aanwezig is, is het namelijk niet mogelijk om uw wasmachine te gebruiken.

Schakel elektricien in

Veel mensen denken dat het aansluiten van witgoed een fluitje van een cent is, maar helaas is dit meestal niet het geval. Dit is zeker zo wanneer u hier zelf geen ervaring mee heeft. Lukt het u niet om zelf uw witgoed aan te sluiten? Schakel dan gewoon een elektricien in om dit werk voor u op te knappen. Een elektricien weet namelijk precies welke aansluitingen er nodig zijn om het witgoed op de juiste wijze aan te sluiten en dus naar behoren te laten werken.

Schakel direct een elektricien in.