Bent u net verhuisd en komt u erachter dat veel stopcontacten op een onhandige plek zitten? Dan wilt u waarschijnlijk iets doen om dit probleem te verhelpen. Mogelijk kunt u door de locatie van de stopcontacten en lichtschakelaars de indeling nauwelijks aanpassen. Indien u wel uw interieur overhoop wilt gooien, zult u de stopcontacten en schakelaars moeten verplaatsen. Dit is echter niet het enige. Wanneer u besluit om een andere locatie te zoeken voor uw elektriciteitspunten, zult u ook de bijbehorende kabels moeten verleggen. Maar hoe doet u dat?

Stroom uitschakelen

Wanneer u zelf de stopcontacten en schakelaars gaat verplaatsen en de leidingen gaat verleggen, moet u er altijd eerst voor zorgen dat u de elektriciteit uitschakelt. Werken met stroom kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren en het komt vaak genoeg voor dat mensen vergeten om de elektriciteit af te sluiten. Om er zeker van te zijn dat er geen stroom meer op de bekabeling staat, kunt u een spanningsmeter gebruiken. Door gebruik te maken van deze meter, hoeft u zelf niet met uw handen te voelen of de stroom er ook daadwerkelijk vanaf is.

Demonteren en monteren

Heeft u de stroom uitgeschakeld en de plaatst van de nieuwe stopcontacten en schakelaars bepaald? Dan kunt u beginnen met het aanleggen ervan. Om de elektriciteitsleidingen netjes weg te werken, freest u een sleuf op de plaats waar het stopcontact of de schakelaar moet komen en bevestigt u hier de nieuwe inbouwdoos. Indien de nieuwe stroompunten op een geheel andere locatie komen, moet u ook een sleuf frezen voor de buis met daarin de kabels. Indien u dit gedaan heeft, kunt u de leiding verleggen en het stopcontact of de schakelaar op de nieuwe locatie aansluiten.

Elektricien inschakelen

Het aanleggen van een nieuw stopcontact of een nieuwe schakelaar is geen eenvoudige klus. Wanneer u hier geen ervaring mee heeft, is het niet aan te raden om dit zelf te gaan doen. De kans dat er problemen opduiken is namelijk behoorlijk groot. Om toch nieuwe elektriciteitspunten in uw woning te creëren, schakelt u een elektricien in. Een elektricien is dagelijks bezig met stroom en weet dan ook als geen ander hoe hij u van dienst kan zijn met het verleggen van de elektriciteitsleidingen en het plaatsen van stopcontacten en lichtschakelaars.

Schakel direct een elektricien in.